Toon onbeantwoorde berichten | Toon actieve onderwerpen
Forumregels
Enkel posten als je een vraag hebt over een C5 PH1 Break & berline vanaf 2001 t/m 10-2004 & C5 PH2 Break & berline vanaf 10-2004 t/m 4-2008 in de categorie wielen, remmen & hydrauliek.
Gebruik van winterbanden in Nederland
|
Gebruik van winterbanden in Nederland
Auteur |
Bericht |
Marc
V.I.P.
Geregistreerd: 21 aug 2007 20:06 Berichten: 2551 Woonplaats: Nijmegen
Auto: Toyota RAV4 Hybride
Brandstof: Hybride
Bouwjaar: 2020
Energielabel: A
kilometerstand: 2k
Kleur: Midnight Blue
Naar boven
|
 Re: Gebruik van winterbanden in Nederland
zandvoorta schreef: Aantal plaatjes komen uit 2003 dus ga daar maar van uit, en het is data van continental  We zijn dan nu een paar jaar verder en de winterbanden zijn verder ontwikkeld, dus nog beter geworden. En dat de data van Continental is doet er niet toe. Voor hun is het juist goedkoper om geen winterbanden in het assortiment te hebben. Scheelt produktielijnen, opslag, distributie etc.
_________________ Groeten, Marc
|
24 dec 2009 20:24 |
|
 |
tjob
|
 Re: Gebruik van winterbanden in Nederland
Ook zomerbanden zijn beter geworden.
Wat te denken van mensen die winterbanden onder hun auto laten zetten, ipv hun zomerbanden op te slaan ze weg te doen omdat het toch al niet meer zoveel profiel is. En als ze weer naar zomerbanden gaan "hmmm gooi die winterbanden maar weg, koop wel nieuwe." Ik wil maar aangeven dat op die manier best wat profiel niet opgereden zal worden.
Bovendien denk ik dat winterbanden per mm profiel interessant duurder zijn alleen al omdat ze minder lang mee mogen gaan.
|
24 dec 2009 20:54 |
|
 |
Rob B
|
 Re: Gebruik van winterbanden in Nederland
Ik heb weer even in de testen zitten neuzen. Mijn opmerking dat ik het gevoel heb dat mijn winterbanden beter sturen in de nattigheid, wordt nou niet bepaald met een jubelstemming voor waar aangenomen. Opmerkingen zoals “kan niet, “is aantoonbaar onjuist”, “zit tussen je oren”, doen mij toch afvragen of ik toch niet ergens gek ben. Dus heb ik de test(2008) van de Vredestein Snowtrack 2 erbij gepakt. Ze hebben een zomerband als referentiekader gebruikt en ik heb het ernstige vermoeden dat ze een hele knappe zomerband gebruikt hebben. Er wordt wel gezegd dat de geteste zomerband “plakrubber” is, of “de winnaar van de zomerbandentest”, maar je zou kunnen aannemen dat deze band wel tot het topsegment behoord. Mogelijk is hij dus standaard al beter dan mijn Michelins energie savers die meer gericht lijken te zijn op een laag verbruik dan op stuureigenschappen. Daarbij worden Energy savers niet bepaald geroemd om hun natweer eigenschappen. Kijken we nu naar onderstaande schema dan zien we dat de zomerband mbt aquaplaning wint met 1.3 km verschil tov de Vredestein. Bij aquaplaning in bochten is er een verschil van 0.16 M/S2. De Vredestein zit er dus echt heel dicht tegen aan.  Tja, voor de eerlijkheid ook even de remmentest erbij gedaan. Maar laten we eens kijken naar het bochtenwerk. Tussen de zomerband en de Vredestein zit 3.9 km. Ook niet een echt groot verschil, maar ik weet niet of de Energy Saver het zoveel beter had gedaan. De natte rotonde. De Vredestein eindigt nipt achter de zomerband met slechts 0.77 seconden verschil. Dat is bijna gelijk aan een keer met je ogen knipperen. Droog wegdek. Remmentest er ook bij gedaan voor compleet beeld. Maar als we kijken naar het bochtenwerk dan jaagt de Vredestein de Zomerband achterna en is slechts 1.6 km trager. Oke, nu is het droog en mogelijk kruipt de Energy Saver er tussen in, maar dan nog is het verschil marginaal.  Als ik de cijfers eens zo bekijk, zit de Vredestein de zomerband toch aardig op de hielen. Dit icm het gegeven dat Energy Savers niet beroemd zijn geworden als echte natweerbanden, maakt dat ik twijfel of de Energy Saver in deze test boven de Vredestein was geëindigd. Het zou dus best kunnen zijn dat mijn gevoel klopt wat betreft de betere stuureigenschappen van de Vredesteins tov mijn zomerbandjes in winterse omstandigheden. Om toch nog even op het remmen terug te komen, want dat blijft een hekel punt. Op de foto’s zie ik dat de bomen en struiken toch nog wel erg groen zijn en zelfs geen herfstkleuren hebben. Daarbij is het gras wat verdord en verdord gras zie je eerder in de zomer dan in de herfst/winter. Of er dus daadwerkelijk getest is op droog en nat wegdek met een temperatuur onder de 7 graden, lijkt m.i. wat discutabel te zijn. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat als er daadwerkelijk getest was onder koude omstandigheden, de winterbanden soms toch stiekem de zomerbanden voorbij streven. Dit blijft echter gissen.
|
25 dec 2009 01:30 |
|
 |
tjob
|
 Re: Gebruik van winterbanden in Nederland
Rob, allereerst waardering voor de moeite die je hebt genomen natuurlijk, goeie post. Wat mij betreft kan je ervaring goed waar zijn, ook al kan het ook zijn dat je inderdaad een beetje gek bent  (ik plaag he), maar van daaruit kun je niet zeggen dat winterbanden dus beter zijn. Kan heel goed zijn dat een goeie winterband beter is dan een slechte zomerband, van beide types zijn er nogal wat op de markt. Het gaat er dus niet om dat jij onzin zou kletsen, maar dat er geen conclusies in brede zin aan verbonden kunnen worden. Ik krijg steeds meer de indruk dat Michelin geen beste zomerband op de markt heeft gezet (valt meer over te lezen op internet maar waar dat moet ik je schuldig blijven, tis een indruk), maar er wordt graag tegen getest. Helaas weten we niet wat hier de zomerband was he. Ik begrijp wederom dan ook niet waarom niet gezegd wordt in de test wat de tempertuur was (als dat al uitmaakt heden ten dage) en welke zomerband gebruikt werd. Al die testen lijken me consequent half werk en das zonde.
|
25 dec 2009 11:19 |
|
 |
EW
C5club V.I.P.
Geregistreerd: 28 mei 2006 15:50 Berichten: 5300 Woonplaats: Glanerbrug
Auto: C4GP 2.0 16V LPG-G3
Brandstof: LPG-G3
Bouwjaar: 2007
Energielabel: C
Organummer: 11176
kilometerstand: 201000
Kleur: nocciola
KPH: Achter
Naar boven
|
 Re: Gebruik van winterbanden in Nederland
verdord gras zie je ook regelmatig nog aan het eind van de herfst...
Hier in de buurt werd het pas na de zware regenbuien weer een beetje fris, maar toen was het al december....
_________________ C4GP 2.0 16V LPG-G3
|
25 dec 2009 11:23 |
|
 |
EvilTwin
C5club V.I.P.
Geregistreerd: 27 mei 2006 05:57 Berichten: 6523 Woonplaats: Het rijk van Nijmegen
Auto: C5 Tourer 2.2HDiF204 Exclusive
Opties: Xenon+LED, HA3+, Leer+massage, Navi3D+HiFi, Gelaagde zijruiten, PDC Av+Ar, Atlantiques 18" +bspann.sens. wegklaptrekhaak
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2012
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 12887
Productienummer: 0552
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 70 000
Kleur: Noir Perla Nera
Naar boven
|
 Re: Gebruik van winterbanden in Nederland
MarcusE schreef: Even terugkomen op de tests waaruit zou blijken dat zomerbanden beter remmen dan winterbanden. Bij welke temperatuur zijn die tests gedaan ? Onderstaand schema laat inderdaad zien dat een zomerband beter remt dan een winterband....bij 20 graden. Bij 5 graden is de zomerband bij doog nog maar nipt beter en bij nat in het nadeel. volgens mij heb ik al eerder testen gequote waarbij op droog en koud (-2C) en nat en koud (+2C?) de "zomerband" nog steeds in het voordeel was. Vandaar ook de definitieve uitspraak van Autobild (!): "het sprookje van de 7C graden grens voorgoed de deur te wijzen" Rob B schreef: Ik krijg steeds meer de indruk dat Michelin geen beste zomerband op de markt heeft gezet (valt meer over te lezen op internet maar waar dat moet ik je schuldig blijven, tis een indruk), maar er wordt graag tegen getest. Helaas weten we niet wat hier de zomerband was he. ik heb al precies uitgezocht wat exact de referentieband was (het was niet één band maar een statistisch relevant combi van banden, maar zeker niet de allerbeste scores) Dus je verhaaltje over de vermeend slechte Michelin zomerband gaat niet op. Ik kan ook zo tig test quoten waar de Michelin Primacy wél wint. Een eerder gequote test zette met opzet een Michelin sportband met minder regeneigenschappen tegenover meer all-round concurrenten. Een ding is zeker: Micheln Energy zal ik nooit iemand aanbevelen.
_________________ C5-3 Tourer 2.2HDiF204 Exclusive, BVA6 Noir Perla Nera, 2012
ex C5-3 Tourer 1.6THP155 Ligne Business, BVA6 Gris Haria, 2011 ex C5-1 Berline 2.2HDi136, BVM5, Gris Aluminium 2002
In de familie C6 3.0HDi Exclusive, Suroît, moonroof Xm V6 Exclusive, ES9J4 5-bak Bleu Mauritius CX 25GTi, 5-bak Gris Perlé Sm 3.0, 5-bak Blanc Meije
|
25 dec 2009 13:23 |
|
 |
JW-C5
V.I.P.
Geregistreerd: 19 apr 2007 00:58 Berichten: 20302 Woonplaats: 030
Auto: C5 Aircross Hybride Shine
Opties: HypeBlack-leer, schuifdak, Connect CAM en services
Brandstof: Hybride
Bouwjaar: 2021
Energielabel: A
Phase: C5 Aircross
Organummer: 16187
Productienummer: 20235
Versnellingsbak: EAT8
kilometerstand: 21.000
Kleur: Tijuca Blue met zwart dak
Naar boven
|
 Re: Gebruik van winterbanden in Nederland
EvilTwin schreef: ....... Een ding is zeker: Micheln Energy zal ik nooit iemand aanbevelen. In mijn herinnering heb je daarbij een uitzondering gemaakt voor de Energy Saver En voor de goede orde, ook de Primacy's zijn "Michelin Energy", dat staat op de band, toch? Groet, JW
_________________

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!
|
25 dec 2009 14:00 |
|
 |
Rob B
|
 Re: Gebruik van winterbanden in Nederland
tjob schreef: Rob, allereerst waardering voor de moeite die je hebt genomen natuurlijk, goeie post. Wat mij betreft kan je ervaring goed waar zijn, ook al kan het ook zijn dat je inderdaad een beetje gek bent  (ik plaag he) Ik vind deze discussie wel leuk en ik wil wel een beetje strijden voor de “levensgevaarlijke” winterband. tjob schreef: ….. kun je niet zeggen dat winterbanden dus beter zijn. Kan heel goed zijn dat een goeie winterband beter is dan een slechte zomerband, van beide types zijn er nogal wat op de markt. Het gaat er dus niet om dat jij onzin zou kletsen, maar dat er geen conclusies in brede zin aan verbonden kunnen worden. Dat is waar, maar ik heb het nu even op micro niveau bekeken namelijk de zomerband versus mijn Snowtracks en stiekem de Energy Savers een beetje gekoppeld aan de zomerband. Het remmen even buiten beschouwend te laten, zijn de verschillen tussen de Snowtracks en zomerband helemaal niet zo groot. -de auto gaat 1.3 km eerder aquaplanen -het scheelt 0,77 m/S2 in een drijfnatte bocht -je bent 0.77 seconden langzamer op de rotonde - je bent 3.9 km langzamer tijdens nat bochtenwerk -op droog wegdek ben je 1.6 km trager in bochten Kijk in de F1 is dit serious business, maar voor de gewone man zijn dit soort verschillen verwaarloosbaar. Of ben je wel eens thuisgekomen en heb je gezegd: Nou, vandaag ben ik toch 1,3 km harder door de bocht gegaan..... EvilTwin schreef: Rob B schreef: Ik krijg steeds meer de indruk dat Michelin geen beste zomerband op de markt heeft gezet (valt meer over te lezen op internet maar waar dat moet ik je schuldig blijven, tis een indruk), maar er wordt graag tegen getest. Helaas weten we niet wat hier de zomerband was he. ik heb al precies uitgezocht wat exact de referentieband was (het was niet één band maar een statistisch relevant combi van banden, maar zeker niet de allerbeste scores) Huh? heb ik dat gezegd. Wel opletten hoor ET! Maar als het waar is wat je zegt dan is er helemaal geen zomerband aan te pas gekomen. De winterbanden moesten wel een parkourtje doen en de zomerbandenscores werden statistisch bepaald. No offence, maar dan is dit toch een flauwekultest! In een test zet je banden, auto's of wat dan ook naast elkaar, vergelijkt deze en dan kun je conclusies trekken. Het is een praktijktest en dan hoor je m.i. de zaken in de praktijk te testen. Buiten dit vraag ik mij dan toch af wat een “statistisch relevant combi van banden” is. Is dat dan een slechte, matige, goede, of uitstekende band?
|
25 dec 2009 18:41 |
|
 |
EW
C5club V.I.P.
Geregistreerd: 28 mei 2006 15:50 Berichten: 5300 Woonplaats: Glanerbrug
Auto: C4GP 2.0 16V LPG-G3
Brandstof: LPG-G3
Bouwjaar: 2007
Energielabel: C
Organummer: 11176
kilometerstand: 201000
Kleur: nocciola
KPH: Achter
Naar boven
|
 Re: Gebruik van winterbanden in Nederland
Ik vind het allemaal best, maar ik heb de C5 nu iets meer dan twee jaar en in beide winters al regelmatig momenten meegemaakt dat ik in de knoei kwam op de zomerbanden.
Volgend jaar zorg ik dat ik ook een setje wintervelgen met banden heb.
_________________ C4GP 2.0 16V LPG-G3
|
25 dec 2009 18:48 |
|
 |
Rob B
|
 Re: Gebruik van winterbanden in Nederland
EW schreef: Ik vind het allemaal best, maar ik heb de C5 nu iets meer dan twee jaar en in beide winters al regelmatig momenten meegemaakt dat ik in de knoei kwam op de zomerbanden. Volgend jaar zorg ik dat ik ook een setje wintervelgen met banden heb. Een beter argument is er, denk ik, niet. Het gaat niet alleen om de algehele winterperiode, maar juist in de wat extremere omstandigheden, blijken ze van grote waarde te zijn. Ik vind het nog steeds een aangename gedachte dat als ik naar buiten kijk en zie dat het sneeuwt, ik dan kan denken; "Oh, leuk! Het sneeuwt en ik ga straks met de auto weg. Dit i.t.t. "Oh, nee toch! Het sneeuwt!  Dat wordt straks heel voorzichtig rijden. Laten we maar hopen dat het goed gaat. 
|
25 dec 2009 19:54 |
|
 |
Rob B
|
 Re: Gebruik van winterbanden in Nederland
Edit: sorry, ging iets mis. 
|
25 dec 2009 20:08 |
|
 |
Klussie
Achterruiten specialist
Geregistreerd: 28 mei 2006 16:09 Berichten: 6469 Woonplaats: Anna Paulowna
Auto: 2.2 HDiF 200PK / 450 Nm Exclusieve VF7RW4HLADL514150
Opties: Dashcam voor en achter
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2013
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 13367
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 148.000+
Kleur: Met wit meer pit EWPB
Naar boven
|
 Re: Gebruik van winterbanden in Nederland
Vanmorgen heeft een collega van mij zijn auto tegen de vangrail geparkeerd. Onderweg naar het opslagdepot praatje winterbanden met de chauffeur v/d bergingswagen. Ervaring v/d chauffeur is dat deze afgelopen dagen 1 op de 25 afgevoerde auto's winterbanden had. BMW's gaan opvallend vaak tegen de vangrail 
_________________ ...Deze C5 sinds 21-11-2020...Gekocht bij km.stand 148.200...
Voor Kwebbel; C3 1.4 bj 2002 Grtz, Arie
Als je haast hebt moet je eerst gaan zitten en als je veel geduld hebt, verveel je je nooit.
"MIJN SPECIALIST VOOR DE NOORDKOP"
|
25 dec 2009 20:31 |
|
 |
EW
C5club V.I.P.
Geregistreerd: 28 mei 2006 15:50 Berichten: 5300 Woonplaats: Glanerbrug
Auto: C4GP 2.0 16V LPG-G3
Brandstof: LPG-G3
Bouwjaar: 2007
Energielabel: C
Organummer: 11176
kilometerstand: 201000
Kleur: nocciola
KPH: Achter
Naar boven
|
 Re: Gebruik van winterbanden in Nederland
BMW is dan ook RWD....
En dan heb ik het er nog niet over dat er vaak wat vooroordeelbevestigend mee gereden wordt...
(vandaag bewezen twee BMW's, één Audi en een Seat weer de vooroordelen)
_________________ C4GP 2.0 16V LPG-G3
|
25 dec 2009 20:36 |
|
 |
EW
C5club V.I.P.
Geregistreerd: 28 mei 2006 15:50 Berichten: 5300 Woonplaats: Glanerbrug
Auto: C4GP 2.0 16V LPG-G3
Brandstof: LPG-G3
Bouwjaar: 2007
Energielabel: C
Organummer: 11176
kilometerstand: 201000
Kleur: nocciola
KPH: Achter
Naar boven
|
 Re: Gebruik van winterbanden in Nederland
En dan heb ik het er nog niet eens over dat ik aan de grens woon...
_________________ C4GP 2.0 16V LPG-G3
|
25 dec 2009 20:39 |
|
 |
Cor van S
|
 Re: Gebruik van winterbanden in Nederland
Hallo allemaal,
Wij zijn ook van plan om zo spoedig mogelijk winterbanden aan te gaan schaffen
We hebben nu Michelin banden hebben navraag gedaan naar michelin alpine met staleb velgen in de maat 215 55 R 16 en zitten op de prijs van 1000 euro
Is er iemand die ervaring heeft met een goedkoper type band zo ja welke ?
fijne avond !!
|
25 dec 2009 20:47 |
|
 |
|
Wie is er online |
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten |
|
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
|
|