Home • Alles over Citroen C5 • Forum • Sponsors • Orga calculator • Contact 
 


GJO

Forumregels


Enkel posten als je een vraag hebt over een C5 II (PH3) Tourer & sedan vanaf 4-2008 type X7 in de categorie elektronica & navigatie.



Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 258 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Volgende
 TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox: 
Auteur Bericht
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 17237
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen met CC+'s, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 270000
Kleur: Rouge Profond KKQD (Dieprood)
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Dat is dan met Diagbox lastiger dan ik het had met Lexia voor mijn C5.
Maar mooi dat het gelukt is :smt023

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


28 jul 2019 13:42
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 17237
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen met CC+'s, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 270000
Kleur: Rouge Profond KKQD (Dieprood)
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
cieterman schreef:
Even een vraagje dat zijdelings met dit topic te maken heeft. De sensoren worden steeds gebruikt in combinatie met lichtmetaal. stalen wielen steeds in combinatie met klassieke ventielen. Is daar een technische reden voor of is het alleen een kostenplaatje?

Groeten, Cieterman :citrofiel :citrofiel


Lange tijd heb ik gedacht dat staal ervoor zou kunnen zorgen dat de zenders niet goed kunnen werken, teveel afscherming voor het HF signaal.
Maar er zijn TMPS sensoren die wél werken icm stalen velgen, die hebben dan een ander soort ventielschacht. Die worden ook op latere Citroëns toegepast.
Of de VDO C5/C6 sensoren om die reden niet gebruikt kunnen worden op stalen velgen, dat zou kunnen, maar weten doe ik het niet.

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


28 jul 2019 13:48
Profiel
V.I.P.
V.I.P.

Geregistreerd: 18 nov 2008 20:58
Berichten: 613
Woonplaats: Heede /Ems Dld
Auto: C5 tourer V6 HDI Biturbo Exclusive
Opties: Vollausstattung
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2008
Energielabel: A
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 11692 CJ
Productienummer: 10264
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 307,524,01
Kleur: zwart KTVD


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Hier ook een zijde linkse vraag.
Waarom zijn er diverse mensen (heb vaker screen shots voorbij zien komen in andere talen dan nederlands.
Mijn diag staat op nederlands en kan snel kiezen tussen verschillende andere talen.
ik vindt het makkelijker, de structuur van de box is ook niet makkelijk.
groeten.
ook nog de vraag:heb je ze alle 4 gelijk getelecodeerd of per stuk?

_________________
Mit freundlichen grüßen DER Frans(z).
ZOOO niet mii.


29 jul 2019 15:16
Profiel
C5club extreme Die-Hard
C5club extreme Die-Hard
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 nov 2015 11:50
Berichten: 904
Woonplaats: 0181
Auto: Citroen C4 Picasso Exclusive.
Opties: Vol automaat, Panoramisch dak, Pdc, Xenon.
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: E
Organummer: 11623
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 185.000
Kleur: Gris Aluminium


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Frans 99 schreef:
Senrsoren doen t weer.(met 9 cijfers)
Nog een vraagje aan mijnheer hoekstra. (of mag ik al rene zeggen?)
Heb je ze per stuk of alle 4 tegelijk aan gemeld en met wat?
de sensor code of decimaal (omgerekend dus).
Nu de winterbanden van nwe batterijen voorzien (die wil ik dan zelf weer proberen aan te melden)
Grüß

]

Sorry beetje laat :oops: , ik heb ze alle vier tegelijk ingeleerd en met Diagbox gedaan,

_________________
Citroën C4 Picasso Exclusive.
Lexia/Diagbox (7.60).
ServiceBox Citroën en Peugeot (11-2013).


29 jul 2019 16:22
Profiel
C5club Fan
C5club Fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 mei 2013 21:12
Berichten: 89
Woonplaats: Groenlo
Auto: C5 Tourer Exclusive
Opties: bijna alle..
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2009
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 130.000
Kleur: zwart


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Ik heb de taal tijdens installatie ingesteld op engels, weet ook niet of je dat later nog kunt wijzigen.
Maar gezien de tenenkrommende vertalingen van die fransen naar het nederlands geef ik de voorkeur aan engels. Dat is toch de internationale automotive taal.

De sensoren heb ik per stuk ingeleerd, omdat ik de nummers heb (heb de batterijen vervangen).
Deze kun je gewoon invullen, en dan op enter of rechtse icoontje klikken, dan programmeert hij ze er direct in.

Ik had ze bij de 2e set ingevuld. Nadat ik ermee ben gaan rijden werden ze (na ongeveer 15 minuten/15 km rijden) herkend. Daarna opnieuw uitgelezen, en toen waren ze verplaatst naar de main set wielen.
De lange detectie tijd komt waarschijnlijk omdat ik maar twee geldige nummers ingevoerd heb ipv 4, van de twee achterwielen weet ik de nummers nog niet, daar moet eerst een nieuwe batterij in en een nieuwe band op. Komt nog wel een keer.

Groeten, Martin


30 jul 2019 20:34
Profiel
V.I.P.
V.I.P.

Geregistreerd: 18 nov 2008 20:58
Berichten: 613
Woonplaats: Heede /Ems Dld
Auto: C5 tourer V6 HDI Biturbo Exclusive
Opties: Vollausstattung
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2008
Energielabel: A
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 11692 CJ
Productienummer: 10264
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 307,524,01
Kleur: zwart KTVD


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
dan is dat misschien mijn fout,ik heb het per stuk gedaan.
De taal in het nederlands is goed, geen rare woorden of zo.
de taal kan je links boven veranderen in het uitklap menu waar je ook een printscreen kan maken.

_________________
Mit freundlichen grüßen DER Frans(z).
ZOOO niet mii.


01 aug 2019 16:58
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 22 jun 2009 18:31
Berichten: 64
Auto: C5 Tourer exclusive aut 2015 Motor DW10FC
Opties: Arkamys SMEG v2
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2016
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: EAT8
Kleur: Guaranja bruin


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
@BCMartin

"en toen waren ze verplaatst naar de main set wielen."

Wat met de sensoren die oorspronkelijk in de main stonden?
Ben je die kwijt of zijn die dan verplaatst naar de tweede set?

Zo niet heeft de tweede set geen zin natuurlijk!

groeten eddy.


01 aug 2019 18:42
Profiel
V.I.P.
V.I.P.

Geregistreerd: 18 nov 2008 20:58
Berichten: 613
Woonplaats: Heede /Ems Dld
Auto: C5 tourer V6 HDI Biturbo Exclusive
Opties: Vollausstattung
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2008
Energielabel: A
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 11692 CJ
Productienummer: 10264
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 307,524,01
Kleur: zwart KTVD


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
De wielen/sensoren die gemonteerd zijn worden altijd de hoofdset ook 1 wiel gaat naar hoofdset.
de andere set zakt een plaats op de ranglijst

_________________
Mit freundlichen grüßen DER Frans(z).
ZOOO niet mii.


01 aug 2019 19:03
Profiel
C5club Fan
C5club Fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 mei 2013 21:12
Berichten: 89
Woonplaats: Groenlo
Auto: C5 Tourer Exclusive
Opties: bijna alle..
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2009
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 130.000
Kleur: zwart


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Frans 99 schreef:
de taal kan je links boven veranderen in het uitklap menu waar je ook een printscreen kan maken.


Dank je, had ik nog niet gevonden. Ga het binnenkort proberen.

Groeten, Martin


03 aug 2019 20:12
Profiel
C5club Fan
C5club Fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 mei 2013 21:12
Berichten: 89
Woonplaats: Groenlo
Auto: C5 Tourer Exclusive
Opties: bijna alle..
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2009
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 130.000
Kleur: zwart


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
edon schreef:
@BCMartin
"en toen waren ze verplaatst naar de main set wielen."

Wat met de sensoren die oorspronkelijk in de main stonden?
Ben je die kwijt of zijn die dan verplaatst naar de tweede set?


Zoals Frans99 al meldt, de oorspronkelijke van de mainset verhuizen naar de alternatieve set.

Groeten, Martin


03 aug 2019 20:14
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 22 jun 2009 18:31
Berichten: 64
Auto: C5 Tourer exclusive aut 2015 Motor DW10FC
Opties: Arkamys SMEG v2
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2016
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: EAT8
Kleur: Guaranja bruin


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
@BCMartin & Frans 99

Dank voor de nuttige bijkomende images en informatie.
Het onderwerp TPMS bijvoegen, is ondertussen zeer volledig dacht ik.

Thanks eddy.


08 aug 2019 07:48
Profiel
V.I.P.
V.I.P.

Geregistreerd: 18 nov 2008 20:58
Berichten: 613
Woonplaats: Heede /Ems Dld
Auto: C5 tourer V6 HDI Biturbo Exclusive
Opties: Vollausstattung
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2008
Energielabel: A
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 11692 CJ
Productienummer: 10264
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 307,524,01
Kleur: zwart KTVD


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Nou.
Volledig nog niet denk ik.
De hele zomer tijd gehad, maar ach komt wel. nu is het zover dat er nieuwe batterijen in gaan.
De vraag is kan je de sensoren na montage van de nieuwe batterijen testen of ze het doen?
het is nl lastig als 1 of meerdere het niet doen dat moet de band er weer af.
Grüß

_________________
Mit freundlichen grüßen DER Frans(z).
ZOOO niet mii.


17 aug 2019 10:27
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 22 jun 2009 18:31
Berichten: 64
Auto: C5 Tourer exclusive aut 2015 Motor DW10FC
Opties: Arkamys SMEG v2
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2016
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: EAT8
Kleur: Guaranja bruin


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
@Frans99

Hello,
Testen kan met de juiste tool, zelfs los.
Bvb, een tool om TPMS sensor te dupliceren, kan alle gegevens uitlezen, ook het serienr.
Het principe is dat een low freq van 125Khz word uitgezonden om de sensor te activeren,
de modulatie is wel fabrikant afhankelijk!.
Eenmaal geactiveerd worden gegevens op 434Mhz uitgewisseld.

Greets eddy


17 aug 2019 12:14
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 17237
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen met CC+'s, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 270000
Kleur: Rouge Profond KKQD (Dieprood)
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Als de sensor geregistreerd staat in het systeem, kun je 'm volgens mij ook los testen met de Lexia.
Dan kun je ook zien of de batterij oké is, en of hij normaal werkt. Daarbij geeft hij dan ook de temperatuur aan, en de druk die op dat moment veel te laag is.

De sensor moet dan wel contact kunnen maken met de ontvanger in de auto, als je 'm op een band legt zal dat wel lukken, naar ik denk.

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


17 aug 2019 12:20
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 22 jun 2009 18:31
Berichten: 64
Auto: C5 Tourer exclusive aut 2015 Motor DW10FC
Opties: Arkamys SMEG v2
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2016
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: EAT8
Kleur: Guaranja bruin


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
@JW C5 Lijkt mij een eleganter oplossing .

Mogelijks zal je er toch eerst moeten rijden om de sensor te activeren?
of onder druk zetten en terug lossen!

grts eddy


17 aug 2019 12:26
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 258 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Volgende




Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group and Bruinsma reclame.