Home • Alles over Citroen C5 • Forum • Sponsors • Orga calculator • Contact 
 




Forumregels


Enkel posten als je een vraag hebt over een C5 II (PH3) Tourer & sedan vanaf 4-2008 type X7 in de categorie elektronica & navigatie.



Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 258 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Volgende
 TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox: 
Auteur Bericht
C5club extreme Die-Hard
C5club extreme Die-Hard
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 nov 2015 11:50
Berichten: 907
Woonplaats: 0181
Auto: Citroen C4 Picasso Exclusive.
Opties: Vol automaat, Panoramisch dak, Pdc, Xenon.
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: E
Organummer: 11623
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 185.000
Kleur: Gris Aluminium


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
De mijne ook, Win7 32Bit Diagbox 7.60
Daar kan ik ook het programmaatje voor de interface flash op installeren.

_________________
Citroën C4 Picasso Exclusive.
Lexia/Diagbox (7.60).
ServiceBox Citroën en Peugeot (11-2013).


09 apr 2019 10:56
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 17286
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen met CC+'s, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 270000
Kleur: Rouge Profond KKQD (Dieprood)
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
@Frans99,
Wat gaat daarbij fout in onze gedachtegang?

Als ik dit lees
Bart-Peugeot schreef:
32 bits xp moet gewoon 16 bit apps kunnen draaien hoor. Zelfde geldt voor 32 bit win7.
Pas vanaf 64 bit is het draaien van 16 bit apps een probleem. (kan niet)
........
mag dat geen probleem zijn.

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


09 apr 2019 10:58
Profiel
V.I.P.
V.I.P.

Geregistreerd: 18 nov 2008 20:58
Berichten: 613
Woonplaats: Heede /Ems Dld
Auto: C5 tourer V6 HDI Biturbo Exclusive
Opties: Vollausstattung
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2008
Energielabel: A
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 11692 CJ
Productienummer: 10264
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 307,524,01
Kleur: zwart KTVD


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Xp zal dat wel doen (16 bit) maar heb geen ervaring met XP.
W 7 zou het ook nog moeten kunnen wordt gezegd(16 bit) maar met VCI updater krijg ik de melding dat het programma niet compatibel is met mijn W7.
Daardoor wordt ook het uitgepakte 4 programmas niet helemaal geïnstalleerd 3 maar, en staat het dus niet waar het volgens de beschrijving /handleiding zou moeten staan.
Ik moet dus iets downloaden en installeren en daarna uitzoeken hoe ik CVI updater met dat programma geopend krijg.
Daar ben ik dus dagen mee bezig, en uiteindelijk zal het wel lukken.
Daarom morgen naar een ex citroen dealer in de hoop dat ze de Diagbox nog hebben,met een universele zal het niet gaan denk ik (is zaterdag al geprobeerd). Lukt het niet op woensdag dan donderdag naar een echte dealer in Leer.
Ben ik in elk geval van de melding af en ik weet dat ik het systeem ook weer uit kan zetten.
Grüß

_________________
Mit freundlichen grüßen DER Frans(z).
ZOOO niet mii.


09 apr 2019 14:14
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 22 jun 2009 18:31
Berichten: 64
Auto: C5 Tourer exclusive aut 2015 Motor DW10FC
Opties: Arkamys SMEG v2
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2016
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: EAT8
Kleur: Guaranja bruin


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Hallo,
Update van VCI , Diagbox or PP2000 or Lexia software;
dit zou eigenlijk automatisch moeten gebeuren, naargelang de versie software
van zodra de VCI is verbonden, zowel up als down, naargelang de versie software.
grts eddy


09 apr 2019 14:55
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 17286
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen met CC+'s, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 270000
Kleur: Rouge Profond KKQD (Dieprood)
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Wat bedoel je met "verbinden"?
Toch niet via internet met de PSA server?

Dat mag NOOIT gebeuren met deze gekloonde systemen :oops:

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


09 apr 2019 14:57
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 22 jun 2009 18:31
Berichten: 64
Auto: C5 Tourer exclusive aut 2015 Motor DW10FC
Opties: Arkamys SMEG v2
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2016
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: EAT8
Kleur: Guaranja bruin


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
hallo,

Met verbinden bedoel ik natuurlijk, de usb verbinding, van VCI met de pc.

grts eddy


09 apr 2019 15:01
Profiel
C5club extreme Fan
C5club extreme Fan

Geregistreerd: 22 aug 2010 10:40
Berichten: 126
Auto: VW Golf variant highline
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2012
Energielabel: A
kilometerstand: 176000
Kleur: platanium grey


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
@Frans 99 bij Autohaus von Herz strasse in Papenburg kunnen ze je denk ik ook wel helpen. En als je de VCI wilt updaten heb ik nog wel de benodigde files denk ik met een instructie.


09 apr 2019 18:31
Profiel
V.I.P.
V.I.P.

Geregistreerd: 18 nov 2008 20:58
Berichten: 613
Woonplaats: Heede /Ems Dld
Auto: C5 tourer V6 HDI Biturbo Exclusive
Opties: Vollausstattung
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2008
Energielabel: A
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 11692 CJ
Productienummer: 10264
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 307,524,01
Kleur: zwart KTVD


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Von hertz strasse was mijn dealer,door onenigheid in het verleden. je raad het al over de zelfde sensoren, ben ik daar niet meer welkom.
grüß

_________________
Mit freundlichen grüßen DER Frans(z).
ZOOO niet mii.


10 apr 2019 02:06
Profiel
V.I.P.
V.I.P.

Geregistreerd: 18 nov 2008 20:58
Berichten: 613
Woonplaats: Heede /Ems Dld
Auto: C5 tourer V6 HDI Biturbo Exclusive
Opties: Vollausstattung
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2008
Energielabel: A
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 11692 CJ
Productienummer: 10264
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 307,524,01
Kleur: zwart KTVD


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Update maar niet heus!
net bij de ex dealer geweest, en ook met de Diagbox wil het niet lukken.
met de decimalen ingeven telecodering mislukt. hij drukt nog eens op telecoderen en dan haalt de diagbox de laatste cijfer van alle 4 codes weg en dan telecodeerd hij wel, maar heb je een andere censorcode.
hij had eerst gekeken of er fouten die den telecodering zouden kunnen beïnvloeden(niet dus).
met nwe afspraak worden de sensoren codes door de band gelezen en proberen het dan op die manier.
Grüß

_________________
Mit freundlichen grüßen DER Frans(z).
ZOOO niet mii.


10 apr 2019 08:59
Profiel
C5club extreme Fan
C5club extreme Fan

Geregistreerd: 22 aug 2010 10:40
Berichten: 126
Auto: VW Golf variant highline
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2012
Energielabel: A
kilometerstand: 176000
Kleur: platanium grey


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
@Frans 99 Heb je zo lopen te zeuren dan in Papenburg over je bandensensoren? ik vond het altijd wel een fijne club met veel kennis daar. Rainer was destijds meer de werkplaats man en deed altijd zijn best om de problemen op te lossen en de auto stond altijd weer netjes gewassen klaar na zijn onderhoudsbeurt. Prijstechnisch was het ook altijd dik in orde om daar even langs te gaan, jammer dat je probleem niet wat luchtiger afgelopen is en je een ander adresje moest zoeken.


10 apr 2019 19:57
Profiel
V.I.P.
V.I.P.

Geregistreerd: 18 nov 2008 20:58
Berichten: 613
Woonplaats: Heede /Ems Dld
Auto: C5 tourer V6 HDI Biturbo Exclusive
Opties: Vollausstattung
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2008
Energielabel: A
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 11692 CJ
Productienummer: 10264
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 307,524,01
Kleur: zwart KTVD


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Daar heb je helemaal gelijk in.
Hun werk was netjes en aardige mensen. en inderdaad een schone auto terug.
Maar elke bandenwissel aan en afmelden a 30€.
Ondanks dat ik verteld had dat er 9 aangemeld konden worden,stug door gaan met aan/afmelden a 30€.
Ik heb er wel een mooie Citroën portemonnee aan over gehouden van Citroën Duitsland.
Grüß

_________________
Mit freundlichen grüßen DER Frans(z).
ZOOO niet mii.


11 apr 2019 10:56
Profiel
V.I.P.
V.I.P.

Geregistreerd: 18 nov 2008 20:58
Berichten: 613
Woonplaats: Heede /Ems Dld
Auto: C5 tourer V6 HDI Biturbo Exclusive
Opties: Vollausstattung
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2008
Energielabel: A
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 11692 CJ
Productienummer: 10264
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 307,524,01
Kleur: zwart KTVD


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Senrsoren doen t weer.(met 9 cijfers)
Nog een vraagje aan mijnheer hoekstra. (of mag ik al rene zeggen?)
Heb je ze per stuk of alle 4 tegelijk aan gemeld en met wat?
de sensor code of decimaal (omgerekend dus).
Nu de winterbanden van nwe batterijen voorzien (die wil ik dan zelf weer proberen aan te melden)
Grüß

_________________
Mit freundlichen grüßen DER Frans(z).
ZOOO niet mii.


12 apr 2019 14:38
Profiel
C5club extreme Die-Hard
C5club extreme Die-Hard
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2009 16:29
Berichten: 772
Woonplaats: Den Haag
Auto: C5 Tourer 1.6 THP 16V 156 Exclusive
Opties: Wegdraaib. trekhaak Thule
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2012
Energielabel: B
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 12912
Productienummer: 10188
Versnellingsbak: BVM6
kilometerstand: 80.000
Kleur: KTVD Zwart Perla Nera


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Even een vraagje dat zijdelings met dit topic te maken heeft. De sensoren worden steeds gebruikt in combinatie met lichtmetaal. stalen wielen steeds in combinatie met klassieke ventielen. Is daar een technische reden voor of is het alleen een kostenplaatje?

Groeten, Cieterman :citrofiel :citrofiel

_________________

NSU 1000C '67, NSU 1000C '70
Citroën GS Br 1015 '77, GS Br 1130 '79 , BX 14 Leader '85, BX 16 TRI '87, XM D12 '90 / AX 1.1

C5 HPI '01-'04 orga 08948 (tot 52000km),
C5 2.0 16V Break Diff II '04 -'16 orga 10018 (tot 165000 km)Afbeelding
C5 Tourer 1.6 THP 16V Exclusive '12 v.a. 11-02-2016 (34000km) tot heden
Afbeelding


12 apr 2019 14:58
Profiel
C5club Fan
C5club Fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 mei 2013 21:12
Berichten: 89
Woonplaats: Groenlo
Auto: C5 Tourer Exclusive
Opties: bijna alle..
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2009
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 130.000
Kleur: zwart


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Gisteren eindelijk gelegenheid gehad om een poging te wagen om mijn wielsensoren met nieuwe batterijen aan te melden met mijn diagbox.
Wat een drama programma qua gebruikersinterface.

Eerst alle updates doorlopen van 7.02 tot aan 7.66.
Daarna gauw een backup gemaakt van de hele harddisk, zodat ik altijd naar een werkende toestand terug kan op mijn oude laptop.

Ondanks de vele tips en aanwijzingen in deze en andere topics ben ik nog heel lang bezig geweest voordat ik op de juiste plek was waar ik de nummers daadwerkelijk in kan voeren.
Om anderen ook te helpen hieronder de screenshots in de juiste volgorde waarin je door de menu's moet. In het bericht hieronder het tweede deel omdat er maar 4 plaatjes in een bericht passen.

Ik ga uit van een werkende diagbox met een juiste connectie met de auto.

Bijlage:
Scherm1.jpg

Bijlage:
Scherm2.jpg

Bijlage:
Scherm3.jpg

Bijlage:
Scherm4.jpg


Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.


28 jul 2019 13:33
Profiel
C5club Fan
C5club Fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 mei 2013 21:12
Berichten: 89
Woonplaats: Groenlo
Auto: C5 Tourer Exclusive
Opties: bijna alle..
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2009
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 130.000
Kleur: zwart


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Bijlage:
Scherm5.jpg

Bijlage:
Scherm6.jpg

Bijlage:
Scherm7.jpg


Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.


28 jul 2019 13:35
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 258 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Volgende




Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB © phpBB Group and Bruinsma reclame.