Home • Alles over Citroen C5 • Forum • Sponsors • Orga calculator • Contact 
 




Forumregels


Enkel posten als je een vraag hebt over een C5 PH1 Break & berline vanaf 2001 t/m 10-2004 & C5 PH2 Break & berline vanaf 10-2004 t/m 4-2008 in de categorie algemene vragen.



Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 26 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
 Kan ik alleen DiagBox installeren om de Lexia te gebruiken? 
Auteur Bericht
C5club extreme Die-Hard
C5club extreme Die-Hard
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 aug 2017 11:44
Berichten: 905
Woonplaats: Breda
Auto: C5 Berline 3.0 V6 Exclusive
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2002
Phase: 1
Versnellingsbak: BVM5
kilometerstand: 188000
Kleur: grijs.


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Kan ik alleen DiagBox installeren om de Lexia te gebruik
Er schoten mij nog wat zaken te binnen:

a/ Maximaliseer het xp-scherm om te voorkomen dat je onderaan per ongeluk op win7 knoppen drukt.
b/ Zet internet verbindingen uit.

En het belangrijkste"
c/ Bovenaan op de tab "USB" klikken. Dan moet je alle usb apparaten koppelen, herhalen tot ze allemaal gekoppeld zijn.

_________________
Ex: 2cv, Renault4, Traction BL 1938, Dspecial, Ds23 ie bvh, Gsclub, Austin princess 2300, CX2400 break, BX RD, CX2500TRD, MGB, MGC, XM 2.0 16v, Saxo 1.1, DS21ie bvm, SM 2.7 ie, Xantia 2.0 16v.


08 okt 2019 11:29
Profiel
C5club Fan
C5club Fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 sep 2017 11:30
Berichten: 97
Woonplaats: Midden tussen Groningen en Leer.
Auto: 2x C5 Break 2.0 16v Exclusive
Opties: full option
Brandstof: LPG-G3
Bouwjaar: 2003
Energielabel: C
Phase: 1
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 304000 +
Kleur: bleu oriëntal


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Kan ik alleen DiagBox installeren om de Lexia te gebruik
Nou eindelijk, na het installeren van windows 7 Pro x32 versie en tig pogingen en her installaties van DiagBox, heb ik zonet een VIN nummer uit de auto weten te toveren. :shock: :x

Verder dan dat kom ik niet.
ALs ik voor Lexia kies vraagt de software om een organisatienummer en kies ik voor Scantool dan kom ik niet verder dan de VIN en daarna stopt het omdat de wagengegevens niet gevonden kunnen worden.

De help knop in de software doet ook niks. Dus daar kan ik ook niet in zoeken.

Ik had gehoopt ook eens dieper in de c5 te kunnen neuzen dan met een eenvoudige obd2 apparaat.

Ik zal wel het één en ander over het hoofd zien, maar na vier avonden bezig te zijn geweest is mijn hoofd niet meer helder.

Graag ontvang ik wat aanknopingspunten van deskundigen op dit vlak.

_________________
zeg maar Rob .


08 okt 2019 19:57
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 apr 2007 00:58
Berichten: 17011
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 270000
Kleur: Rouge Profond KKQD (Dieprood)
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Kan ik alleen DiagBox installeren om de Lexia te gebruik
xclus schreef:
Nou eindelijk, na het installeren van windows 7 Pro x32 versie en tig pogingen en her installaties van DiagBox, heb ik zonet een VIN nummer uit de auto weten te toveren. :shock: :x

Verder dan dat kom ik niet.
ALs ik voor Lexia kies vraagt de software om een organisatienummer …..


En als je het ORGA nummer ingeeft van die C5, wat gebeurt er dan?

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


08 okt 2019 20:54
Profiel
C5club Bikkel
C5club Bikkel

Geregistreerd: 03 dec 2016 10:54
Berichten: 358
Woonplaats: 030
Auto: Tourer 1.6 THP
Opties: Een decadent elektrisch bedienbare achterklep
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2010
Energielabel: B
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 220000
Kleur: Gris fulminator


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Kan ik alleen DiagBox installeren om de Lexia te gebruik
Dat de vci niet gezien wordt kan liggen dat je de laptop tijdens het aansluiten alleen een wifi verbinding had met het netwerk.

Sluit je het aan via een bedraad netwerk dan wordt de vci zo goed als zeker wel gezien. Eenmaal gezien is een verbinding met het www niet meer nodig.

Bij de vraag of naar updates moet je deze altijd cancelen. Als je dit wel doet dan werkt het ook niet meer en kan je opnieuw beginnen. En mag er ook niks meer van de installatie achter blijven.


08 okt 2019 21:51
Profiel
C5club Bikkel
C5club Bikkel

Geregistreerd: 03 dec 2016 10:54
Berichten: 358
Woonplaats: 030
Auto: Tourer 1.6 THP
Opties: Een decadent elektrisch bedienbare achterklep
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2010
Energielabel: B
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 220000
Kleur: Gris fulminator


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Kan ik alleen DiagBox installeren om de Lexia te gebruik
Ps. Komt ook voor dat bij oudere versies van de vci niet overeen komen met de versie van de hogere versies van de diagbox.


08 okt 2019 22:35
Profiel
C5club Fan
C5club Fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 sep 2017 11:30
Berichten: 97
Woonplaats: Midden tussen Groningen en Leer.
Auto: 2x C5 Break 2.0 16v Exclusive
Opties: full option
Brandstof: LPG-G3
Bouwjaar: 2003
Energielabel: C
Phase: 1
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 304000 +
Kleur: bleu oriëntal


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Kan ik alleen DiagBox installeren om de Lexia te gebruik
Ja eindelijk, ondertussen zoekend en youtube filmpjes kijkend zag ik dat iemand een 5 cijferige getal invoerde wat onder bij de deur te vinden zou zijn. Blijkt dus het nummer op de sticker aan de a-stijl.
Moet je ook maar net weten.
In ieder geval bedankt JW-C5.
Ik heb het aan de praat gekregen met dat getal. En diverse foutmeldingen kunnen inzien en gewist.

Dat de VCI niet gezien werd door de software had waarschijnlijk inderdaad te maken met de drivers die nog moesten worden geïnstalleerd. Op mijn schijfje is dat "Setup Drivers DiagBox".
Bedankt voor de tip @jantje1948.
Er staat nog meer op waarvan ik niet weet waar het voor is en of het nodig voor spelen met de c5.
? "PSA Interface Checker Install"
? "Psa_Dam_Org_Build_Code"
? "TLCDfix"

Ook Bartel67 bedankt. Wist niet dat ik een x32 W7 op een x64 laptop kon zetten.

Nu blijf ik me nog wel afvragen waar die andere DVD voor is. De dvd met lexia45 en lexia47 etc erop.

Want als ik hier op het forum lees, wat er allemaal te wijzigen valt met Lexia, dan vraag ik me nu af hoe je dat dan kunt doen, met de software van DiagBox.
Ik heb volgens mij de afgelopen twee uur alles doorgelopen in de auto maar echt iets wijzigen kwam ik niet tegen.
Bijvoorbeeld het uitschakelen van de vervelende fannetjes boven de radio/navigatie. Deze draaien continu en overstemmen de radio.
Of de hoogte van bijvoorbeeld de vering. Dat schijn je toch ook te kunnen aanpassen met Lexia.
Of haal ik nu dingen door elkaar.

Ik wordt graag wijzer gemaakt ;)

_________________
zeg maar Rob .


08 okt 2019 22:47
Profiel
C5club extreme Die-Hard
C5club extreme Die-Hard

Geregistreerd: 21 maart 2007 14:56
Berichten: 905
Woonplaats: 035
Auto: Tourer V6 3.0 HDiF exclusive
Opties: xenon, HiFi, NG4, alarm, zijairbags achter, supervergrendeling
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2009
Energielabel: D
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 11875
Productienummer: 10111
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 187.000
Kleur: Bleu Bourrasque


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Kan ik alleen DiagBox installeren om de Lexia te gebruik
Het is een uitstekend idee om eerst wijzer te worden gemaakt voordat je gaat wijzigen ;) .
de Lexia dvd's zijn waarschijnlijk bestemd voor de simpele zielen die nog alleen de lexia-software willen installeren. De interfacechecker doet wat de naam zegt, controleert de versie van de interface. Met interface B zal het niet of niet lekker lopen, je moett voor zover ik weet versie C hebben. Mocht je die niet hebben dan is daar ook weer een truc voor (weet ik nu even niet meer, maar zal wel interfaceupdater heten of zo).

_________________
Tourer V6 3.0 HDiF (DT20C-X8ZA) exclusive, 240 pk, meedraaiend bixenon, HIFI , NG4, alarm, zijairbags achter, supervergrendeling, 17 inch wielen


08 okt 2019 22:55
Profiel
C5club Bikkel
C5club Bikkel

Geregistreerd: 03 dec 2016 10:54
Berichten: 358
Woonplaats: 030
Auto: Tourer 1.6 THP
Opties: Een decadent elektrisch bedienbare achterklep
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2010
Energielabel: B
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 220000
Kleur: Gris fulminator


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Kan ik alleen DiagBox installeren om de Lexia te gebruik
Voor jou c5 heb je aan de 2de niet gebruikte cd voldoende.
Je diagbox schakelt bij invoering van je vin nummer ook op de oude software.... lexia. De mogelijkheden van de diagbox zijn niet meer dan bij de lexia versie.

Mer de psa interface checker kun je de software versie zien van je vci en als de software erook opstaat veranderen naar de gewenste.. benodigde.


08 okt 2019 23:22
Profiel
C5club Fan
C5club Fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 sep 2017 11:30
Berichten: 97
Woonplaats: Midden tussen Groningen en Leer.
Auto: 2x C5 Break 2.0 16v Exclusive
Opties: full option
Brandstof: LPG-G3
Bouwjaar: 2003
Energielabel: C
Phase: 1
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 304000 +
Kleur: bleu oriëntal


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Kan ik alleen DiagBox installeren om de Lexia te gebruik
Oké, dan is er dus minder in te stellen met de software dan ik had verwacht.

Wat mij opviel is dat bij de eerste diagnose diverse storingen waren opgeslagen.
Waaronder voor het alarm.
Nu heb ik nooit problemen gehad met het alarm. Dus de storing verwijdert.

En wat wil nu het geval!
Gisteravond laat de auto mbv de ab op slot gezet en gaat het het alarm plots af.
Met geen mogelijkheid meer uit te krijgen.
Noodgedwongen de accu maar ontkoppeld en de noodaccu leeg laten lopen, wat een ellende.
Geen idee of dit met het uitlezen en storingen verwijderen te maken heeft, maar ik kom er niet achter hoe dit op te lossen ook niet in de software van diagbox.
Er is een optie; alarm programmeren of alarm verwijderen, maar wat daar de gevolgen van zijn is mij niet duidelijk.

Het ledje van knop 10 op het dashboard brand continu. Lexia geeft ook aan dat het interieuralarm is uitgeschakeld.

Vanochtend ging het alarm weer af zodra de auto met de AB wordt vergrendeld.
Alle ramen, deuren en kleppen zijn dicht.
Maar krijg het alarm niet meer uit. Pas na 10 keer zet het alarm zich zelf uit gelukkig.

Op het forum wordt ik ook niet wijzer als ik naar oorzaken zoek.
Iemand een idee?
Misschien een nieuwe Topic aanmaken?

_________________
zeg maar Rob .


10 okt 2019 10:43
Profiel
C5club Veteraan
C5club Veteraan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 feb 2013 16:44
Berichten: 1419
Woonplaats: Eindhoven
Auto: C5 tourer 2.7 V6 HDi Exclusive automaat
Opties: stoelmassage, park assist, etc. etc.
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2008
Energielabel: D
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 216.000
Kleur: Gris


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Kan ik alleen DiagBox installeren om de Lexia te gebruik
Weet je echt zeker dat alle sloten/deurvangers goed vast zitten, ook die van de achterklep? Ik heb ooit gehad dat een van de deurvangers (bij gebrek aan de juiste term) los zat en dus bi gesloten deur een beetje terug naar buiten viel. Ook toen ging het alarm te pas en te onpas af. Dit was wel bij een Peugeot maar dat mag volgens mij niet uitmaken

_________________
Toen:
Axel GS break CX 2.5 turbodiesel, airco CX 2.0 benzine, leer, chroom BX BX break blauw Xantia 2.0 benzine berline Xantia 1.9 sd break(75 pk niet te doen!!) XM 2.0 benzine break groen metalic Berlingo diesel busje(heerlijke auto) Berlingo multispace 1.4
C5 break 2.0 HDI automaat exclusive 2003 C5 Break V6 Excl. 2002 Nu: C5 tourer 2.7 hdi Excl. & Xantia i.8 16V berline


10 okt 2019 13:57
Profiel
C5club Fan
C5club Fan
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 sep 2017 11:30
Berichten: 97
Woonplaats: Midden tussen Groningen en Leer.
Auto: 2x C5 Break 2.0 16v Exclusive
Opties: full option
Brandstof: LPG-G3
Bouwjaar: 2003
Energielabel: C
Phase: 1
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 304000 +
Kleur: bleu oriëntal


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: Kan ik alleen DiagBox installeren om de Lexia te gebruik
Dat zit allemaal goed vast. Heb net maar een nieuw topic aangemaakt omdat ik er best mee in mijn maag zit.

_________________
zeg maar Rob .


10 okt 2019 14:22
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 26 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2




Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar: