Home • Alles over Citroen C5 • Forum • Sponsors • Orga calculator • Contact 
 


GJO

Forumregels


Enkel posten als je een vraag hebt over een C5 II (PH3) Tourer & sedan vanaf 4-2008 type X7 in de categorie elektronica & navigatie.



Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 238 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Volgende
 TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox: 
Auteur Bericht
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 16460
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 265000
Kleur: Rouge Profond KKQD (Dieprood)
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Tot nu toe staat alles op OK, gelukkig.
Geen leeglopende band meer :smt203
In de loop van de week zal ik de druk nog een keer checken, voor de zekerheid.

Blijf benieuwd of jij nog ergens die mogelijkheid vindt om de nominale druk aan te passen.
Die zou ik graag op 2,7 zetten, dat is "mijn nominale druk".


Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


11 maart 2019 19:06
Profiel
C5club extreme Die-Hard
C5club extreme Die-Hard
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 nov 2015 11:50
Berichten: 756
Woonplaats: 0181
Auto: Citroen C4 Picasso Exclusive.
Opties: Vol automaat, Panoramisch dak, Pdc, Xenon.
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: E
Organummer: 11623
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 178.000
Kleur: Gris Aluminium


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Dat is mooi om te lezen.
Ik ga dat zeker uitvogelen of ik dat kan veranderen.

_________________
Citroen C4 Picasso Exclusive.


11 maart 2019 19:14
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 16460
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 265000
Kleur: Rouge Profond KKQD (Dieprood)
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Gisteren de druk LA nog even gecheckt, die blijft OK :smt203

Volgende week ga ik ´m nog een keer aan de Diag/Lex hangen om te zien of ik toch ergens de nominale druk kan aanpassen.

En dan wil ik ook kijken wat er gebeurt als ik in de BSI die setting verander. Die staat nu op "direct zonder weergave", conform de instructie.
Maar hij kan ook anders ingesteld worden, waarbij er wél weergave van drukken is als ik het goed begrijp.

Eens kijken of er dan toch iets van drukken tevoorschijn komen in het display, ipv alleen maar OK in het groen :mrgreen:

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


14 maart 2019 12:44
Profiel
C5club extreme Die-Hard
C5club extreme Die-Hard
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 nov 2015 11:50
Berichten: 756
Woonplaats: 0181
Auto: Citroen C4 Picasso Exclusive.
Opties: Vol automaat, Panoramisch dak, Pdc, Xenon.
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: E
Organummer: 11623
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 178.000
Kleur: Gris Aluminium


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Die heb ik ook zien staan inderdaad, ik durfde niet zo goed om die te verzetten.
Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om te spelen met de sensoren en de lexia.
Ik denk het weekend dat ik genoeg tijd heb daarvoor.

Ik ben erg benieuwd of de drukken daar dan komen te staan, dat lijkt me helemaal "chique"

_________________
Citroen C4 Picasso Exclusive.


14 maart 2019 12:47
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 16460
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 265000
Kleur: Rouge Profond KKQD (Dieprood)
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Wat er gebeurt als ik dat omzet en bevestig om dat te veranderen, weet ik ook niet.
Maar ik kan me niet goed voorstellen dat ik het, als het niks oplevert, niet kan terug zetten naar hoe het nu is.

Er zijn wel meer dingen die je kunt veranderen, maar die dan niet blijken te werken omdat bepaalde hardware en/of software ontbreekt.
Daar hou ik het dan ook maar op, of iemand moet het beter weten en me dan op andere gedachten brengen.
BJG bijvoorbeeld ;)

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


14 maart 2019 13:07
Profiel
C5club extreme Die-Hard
C5club extreme Die-Hard
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 nov 2015 11:50
Berichten: 756
Woonplaats: 0181
Auto: Citroen C4 Picasso Exclusive.
Opties: Vol automaat, Panoramisch dak, Pdc, Xenon.
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: E
Organummer: 11623
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 178.000
Kleur: Gris Aluminium


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Ik denk ook dat er niets gebeurd, maar toen ik bezig was met de sensoren was ik daar voor het eerst in, dan ben ik altijd heel voorzichtig (ligt aan mijn), maar als die druk erin komt te staan dat zou ik echt heel erg mooi vinden.

_________________
Citroen C4 Picasso Exclusive.


14 maart 2019 13:14
Profiel
V.I.P.
V.I.P.

Geregistreerd: 18 nov 2008 20:58
Berichten: 562
Woonplaats: Heede /Ems Dld
Auto: C5 tourer V6 HDI Biturbo Exclusive
Opties: Vollausstattung
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2008
Energielabel: A
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 11692 CJ
Productienummer: 10264
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 291,524,01
Kleur: zwart KTVD


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Ik zet ze er altijd in met drukweergave.
En in je dasch komt het niet,blijven 4 groene wielegies.
Maarrr kan je misschien wel de druk aanpassen.
Grüß

_________________
Mit freundlichen grüßen DER Frans(z).
ZOOO niet mii.


14 maart 2019 14:27
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 16460
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 265000
Kleur: Rouge Profond KKQD (Dieprood)
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Jij krijgt dat zó zichtbaar in een RT4 scherm?
En if so, daar zit software 8.31 in??

Als dat zo is, verwerkt de RT4 GUI en 8.31 die info, die wél aanwezig is in de C5 computers, niet verder.
Helaas :(

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


14 maart 2019 16:34
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 22 jun 2009 18:31
Berichten: 53
Auto: C5 Tourer exclusive aut 2015 Motor DW10FC
Opties: Arkamys SMEG v2
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2016
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: EAT8
Kleur: Guaranja bruin


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Hallo,
“drukweergave” vraag hierbij is wat kan de display weergeven, een scherm kan ASCII characters weergeven, de “dasch” niet denk ik.
Grts eddy


14 maart 2019 16:50
Profiel
V.I.P.
V.I.P.

Geregistreerd: 18 nov 2008 20:58
Berichten: 562
Woonplaats: Heede /Ems Dld
Auto: C5 tourer V6 HDI Biturbo Exclusive
Opties: Vollausstattung
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2008
Energielabel: A
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 11692 CJ
Productienummer: 10264
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 291,524,01
Kleur: zwart KTVD


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
NEE.
ik schrijf niet zichtbaar.
En ik heb 8.31.
Verder niets aan gepast met airco en zo.
Grüß
Met dasch bedoel ik multifunctioneel display.

_________________
Mit freundlichen grüßen DER Frans(z).
ZOOO niet mii.


14 maart 2019 16:55
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 16460
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 265000
Kleur: Rouge Profond KKQD (Dieprood)
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Dat jij het niet op jouw scherm zichtbaar krijgt, was me helemaal duidelijk ;)
Dat dit een RT4 betreft, weet ik nu ook. Bedankt voor de bevestiging.

@Edon,
Het RT4 scherm kan wel cijfers weergeven.
Maar de vraag is of die ook zo klein weergegeven kunnen worden als nodig in dat geval. En ook of er dan komma´s weergegeven kunnen worden.
De software van de RT4 moet dat dan kunnen bewerkstelligen, binnen de GUI. En daar zal het dan wel misgaan…..

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


14 maart 2019 17:04
Profiel
V.I.P.
V.I.P.

Geregistreerd: 18 nov 2008 20:58
Berichten: 562
Woonplaats: Heede /Ems Dld
Auto: C5 tourer V6 HDI Biturbo Exclusive
Opties: Vollausstattung
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2008
Energielabel: A
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 11692 CJ
Productienummer: 10264
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 291,524,01
Kleur: zwart KTVD


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Meneer Hoeksta. Meneer Hoekstra !!!
Jij hebt in de Diagbox de sensor codes zelf ingegeven, mij lukt dat op heden nog niet.
(codering mislukt).
Dus ligt het waarschijnlijk op mijn software versie of er staat nog iets niet goed in de diagbox.
ik heb het hele verhaal net weer door gelezen en volgens mij staat alles goed.
Ik heb 4 gevaren drie hoekjes nu omdat ik de nwe codes niet kan ingeven.
Kan je helpen ?
sw 7.35
Grüß

_________________
Mit freundlichen grüßen DER Frans(z).
ZOOO niet mii.


06 apr 2019 11:28
Profiel
C5club extreme Die-Hard
C5club extreme Die-Hard
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 08 nov 2015 11:50
Berichten: 756
Woonplaats: 0181
Auto: Citroen C4 Picasso Exclusive.
Opties: Vol automaat, Panoramisch dak, Pdc, Xenon.
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: E
Organummer: 11623
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 178.000
Kleur: Gris Aluminium


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
:cit4
Natuurlijk wil ik helpen, heb je de sensoren id's omgezet naar de decimale getallen? daar is een site voor omdat te doen.
Verder krijg je de keuze in Diagbox om de sensoren te identificeren "handmatig ingeven, of direct inlezen"

Kan je misschien foto's posten?

_________________
Citroen C4 Picasso Exclusive.


06 apr 2019 11:53
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 16460
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 265000
Kleur: Rouge Profond KKQD (Dieprood)
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Ik heb het bij mijn PH2 C5 met Lexia gedaan, dat start vanzelf op als ik Diagbox gebruik.
Dat ging zonder problemen.

Bij jouw PH3 moet dat met Diagbox, naar ik aanneem.
En of dat dan op dezelfde manier gaat weet ik niet.

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


06 apr 2019 11:57
Profiel
V.I.P.
V.I.P.

Geregistreerd: 18 nov 2008 20:58
Berichten: 562
Woonplaats: Heede /Ems Dld
Auto: C5 tourer V6 HDI Biturbo Exclusive
Opties: Vollausstattung
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2008
Energielabel: A
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Organummer: 11692 CJ
Productienummer: 10264
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 291,524,01
Kleur: zwart KTVD


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Ik heb bij de aanschaf van de sensoren een begeleide brief gekregen met de sensorcode en decimaal. Bv A08047D =168297597.(brief)
Volgens de diag moet je een getal ingeven tussen 0 en 11 cijfers dus dat is het probleem ook niet.
Ik heb in de diag gevonden waar je de codes kan veranderen.
Hier wis ik de bestaande code en vul de bovenstaande code in druk op telecoderen en krijg dan telecodering mislukt en komt de door mij gewiste (bestaande) code weer terug.
Hetzelfde geld voor de reserveband die bij mij geen sensor heeft en dus op 0000000 staat.De nullen komen terug.
Hex en deci geprobeerd zelfde resultaat.
het banden bedrijf waar ik vanochtend was kon ze ook niet inleren.
Grüß

_________________
Mit freundlichen grüßen DER Frans(z).
ZOOO niet mii.


06 apr 2019 12:19
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 238 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Volgende




Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar: