Citroen C5 club forum
http://www.c5club.nl/c5forum/

Weer een vering probleem...
http://www.c5club.nl/c5forum/viewtopic.php?f=8&t=19571
Pagina 2 van 2

Auteur:  JW-C5 [ 06 dec 2017 18:40 ]
Berichttitel:  Re: Weer een vering probleem...

Hierboven schreef ik:
Citaat:
Hoe hoog die aanstuurspanning via 7780 vanaf de veercomputer naar de elektronica in de pomp 7739 is, kan ik niet zien. Dat zou dan 12V kunnen zijn, zoals Willy schreef, maar het zou ook 5V kunnen zijn zoals dat tussen andere computers veelal gebeurt.

Ik lees net in een van de CitDocs dat dit een "digitaal" signaal is. Ik veronderstel dat men daarmee bedoelt dat het dus een "aan/uit" signaal is, dus zolang de pomp moet lopen staat daar spanning op.
Maar hoe hoog die dan is kan ik niet vinden.

Groet,
JW

Auteur:  willy4 [ 06 dec 2017 19:01 ]
Berichttitel:  Re: Weer een vering probleem...

ik geef toe , mijn geheugen is niet meer wat het was , maar ik dacht dat ik daar 12v gemeten heb.

Auteur:  Friso01 [ 06 dec 2017 21:43 ]
Berichttitel:  Re: Weer een vering probleem...

Wat ik vanuit het forum begreep is dat er zo nu en dan toch wat vreemde klachten kunnen optreden bij een defecte hoogteregelaar. Dat ik er 2 wil vervangen heeft vnl te maken dat ik eigenlijk niet wil wachten tot er weer een kapot gaat. Die korting zit er helaas niet in :). We zullen zien wat ie doet.

Auteur:  Friso01 [ 06 dec 2017 21:52 ]
Berichttitel:  Re: Weer een vering probleem...

willy4 schreef:
ik geef toe , mijn geheugen is niet meer wat het was , maar ik dacht dat ik daar 12v gemeten heb.


Er komt dus helemaal geen spanning op deze signaal draad. Zou het kunnen dat het veersysteem uitgeschakeld wordt bij een defecte hoogte-regelaar?

Auteur:  willy4 [ 06 dec 2017 22:10 ]
Berichttitel:  Re: Weer een vering probleem...

ik denk dat hij daar voor gebruikt wordt.

Auteur:  Friso01 [ 09 dec 2017 12:10 ]
Berichttitel:  Weer een vering probleem...

Probleem opgelost:

Gister de achterste hoogte regelaar opgehaald bij de dealer a € 54,00. Gelijk er op gezet en gecheckt wat er gebeurde, helemaal niets...Vandaag verder gegaan en de auto op de wielen gezet en dus werden hierdoor ook de hoogteregelaars bediend en wat blijkt hij komt omhoog, yesss. Ik heb hem een paar keer omhoog en naar beneden laten zakken en dat ging tot op heden prima.

Conclusie tot nu: waarschijnlijk is de achterste hoogteregelaar als eerste kapot gegaan waardoor de pomp onder het rijden een tijd heeft staan draaien tot dat hij zwaarder ging(ivm een vervuild elektrische gedeelte van de pomp) en vervolgens de zekering eruit is geklapt. Dus gelukkig heb ik nog geen gereviseerde pomp a € 350 (minimaal) hoeven kopen.

Totale kosten 5 liter LDS Total a € 8,90/ltr(ebay https://autoteile-oel.de/
;-)
in totaal een kleine € 100,00.
Ik zal later nog wat foto's van de reparatie uploaden

Bedankt tot zover voor het meedenken. :smt038

groet
Friso

Pagina 2 van 2 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/