Home • Alles over Citroen C5 • Forum • Sponsors • Orga calculator • Contact 
 




Forumregels


Enkel posten als je een vraag hebt over een C5 PH1 Break & berline vanaf 2001 t/m 10-2004 & C5 PH2 Break & berline vanaf 10-2004 t/m 4-2008 in de categorie elektronica & navigatie.



Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 48 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende
 RT2 Navigatieprobleem geen beeld op scherm 
Auteur Bericht
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 apr 2007 00:58
Berichten: 15972
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 250052
Kleur: Rouge Profond KKQD
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: RT2 Navigatieprobleem geen beeld op scherm
Jeroenmm was voor het laatst in 2015 op het forum, die is denkelijk niet meer actief.
Maar wat let je om hem een PB te sturen, en te kijken of hij reageert?

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


02 apr 2018 10:57
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 18 dec 2009 13:22
Berichten: 70
Auto: C5 Break
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2002
Energielabel: G
Phase: 1
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 257000
Kleur: Gris Fulminator


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: RT2 Navigatieprobleem geen beeld op scherm
Goed nieuws!

Heel spontaan ging vandaag het scherm aan! Prachtig helder en duidelijk beeld.
Ik heb even snel gekeken in de menu's wat er allemaal voor functies opzitten.
Zo kon ik ook de radio weer bedienen, allerlei instellingen veranderen. Ik kon het verbruik zien en veel meer functies.
Net toen ik toe was aan het instellen van de navigatie....
...viel het scherm weer uit en is niet meer aangegaan.

Maar nu?
Zit 'm het probleem dus niet in de grafische kaart, bedieningsunit. Nee zelfs de radio is prima in orde, mits het scherm werkt. Nu mis ik dus weer verschillende instelmogelijkheden.

Nieuwe vragen:
1. heeft iemand misschien een elektrische schema van dit systeem?
2. Kent iemand o.b.v. de nieuwe inzichten waarin het probleem nu zit?

Dus kortom het scherm ging spontaan 10 minuten aan en weer even spontaan uit. Ik deed niks en drukte nergens op toen het scherm aan/uit-ging


01 jun 2018 19:59
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 apr 2007 00:58
Berichten: 15972
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 250052
Kleur: Rouge Profond KKQD
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: RT2 Navigatieprobleem geen beeld op scherm
Je conclusie dat het niet in de grafische kaart zou kunnen zitten, deel ik niet.
Als daar een slechte soldering op zit, of een los contactje, krijg je dit soort verschijnselen.

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


01 jun 2018 21:35
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 apr 2007 00:58
Berichten: 15972
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 250052
Kleur: Rouge Profond KKQD
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: RT2 Navigatieprobleem geen beeld op scherm
In SEDRE heb ik een schema gevonden van een RT2 systeem met deze kaart.
Desgewenst kan ik je dat sturen.
Geef dan even je mailadres via een PB, dan gaat het als PDF naar je onderweg.

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


01 jun 2018 23:45
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 18 dec 2009 13:22
Berichten: 70
Auto: C5 Break
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2002
Energielabel: G
Phase: 1
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 257000
Kleur: Gris Fulminator


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: RT2 Navigatieprobleem geen beeld op scherm
Intussen van JW-C5 het schema ontvangen en ik ga nu onderzoeken of we kunnen traceren wat deze storing veroorzaakt.
Mochten we een bruikbare oplossing hebben zal ik uiteraard dit melden op dit forum

...en uiteraard kan het zeker een slechte soldeerverbinding zijn.


04 jun 2018 16:19
Profiel
C5club Newbie
C5club Newbie

Geregistreerd: 02 feb 2016 13:10
Berichten: 9
Auto: C5 exclusive hatchback 2.0 automaat bouwjaar 2001
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2001
Phase: 1
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 163400
Kleur: Grijs/zilver metallic


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: RT2 Navigatieprobleem geen beeld op scherm
Hallo Johan.
Die heb ik ook gekregen van jw
Ik heb het spulletje van het weekend allemaal gedemonteerd en nagekeken
Maar zo op het oog kon ik niks zien.
Wat jij zei over de navigatie dat dat het oud is en niet veel uitmaakt maar dat de rest wel fijn zou zijn als je alles ziet qua auto en werking. Zo denk ik er ook over. Het spulletje gister weer ingebouwd en denk dat ik de auto laat uitlezen heb iemand in mijn buurt een bericht gedaan die een lexia heeft dat zag ik bij jouw hopelijk krijg ik daar bericht van verder hou ik jullie allemaal op de hoogte wat ik gedaan heb ook had ik vos gebeld voor zo'n computer maar die vraagt er 200 voor ik snap niet dat die dingen nog zo duur zijn ik zat ook te denken om alle puntjes weer te solderen misschien dat het helpt want een los contactjes zie je dacht zo op blote oog maar goed effe kijken wat ik ga doen en misschien maar na vos die heeft die dingen liggen en je mag het daar proberen
Mvg izak


06 jun 2018 23:35
Profiel
C5club Rookie
C5club Rookie
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 jan 2011 14:42
Berichten: 44
Auto: C5 20-16v Exclusive Break Automaat
Opties: Elektrisch Leer met Verw, Imola velgen,Xeon, Vin VF7DERFNE76218756
Brandstof: LPG-G3
Bouwjaar: 2002
Energielabel: D
Phase: 1
Organummer: 09171
Productienummer: 10018
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 241000
Kleur: Bleu Leman


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: RT2 Navigatieprobleem geen beeld op scherm
Hoop dat iemand het probleem kan vinden.Paar maanden geleden mijn grafische kaart vervangen voor een ander exemplaar,maar nu gaat het scherm zo nu en dan weer op zwart.Het spul is allemaal net zo oud natuurlijk.
Baal hier echt van want het is z'n fijne wagen.

_________________
Xantia 1.8-16v automaat berline 1999 hobby auto
Peugeot J5 camper 1983


21 jun 2018 20:19
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 18 dec 2009 13:22
Berichten: 70
Auto: C5 Break
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2002
Energielabel: G
Phase: 1
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 257000
Kleur: Gris Fulminator


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: RT2 Navigatieprobleem geen beeld op scherm
Het heeft even geduurd, maar we gaan zaterdag ermee aan de slag.
Nou zoek ik me suf naar de instructie over het demonteren van het dashboardkastje.
Ik heb eens gelezen dat ie "blijft haken" aan de aircoslang of zoiets.

Om teleurstellingen met uitbouwen te voorkomen (dus om voorbereid te zijn) vraag ik me af of iemand me even kan loodsen naar die handleiding.

Ik probeer met de zoekfunctie rechtsbovenin te zoeken, maar dat levert veel onzinnige reclame op.

Als ik zaterdag meer weet of de bevindingen van de navigatieschermstoring, zal ik dat uiteraard hier melden.


02 aug 2018 20:20
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 18 dec 2009 13:22
Berichten: 70
Auto: C5 Break
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2002
Energielabel: G
Phase: 1
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 257000
Kleur: Gris Fulminator


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: RT2 Navigatieprobleem geen beeld op scherm
Vanochtend afspraak om naar de storing te kijken.
Wat bleek: accu leeg. I.v.m. mooie weer wat we al maanden hebben, gebruik ik de C5 amper en te weinig blijkbaar.
Even de lader er op en toen wilde de C5 weer starten.
En wat bleek (alweer) het scherm werkte weer en toch maar even naar mijn maat gegaan. Enfin kon dus niet laten zien dat het scherm niet werkte.
Even gekletst (motor maar laten lopen ivm lege accu) en ziedaar het scherm werkte niet meer.
We hebben even wat mogelijkheden doorgenomen waarom het scherm soms wel werkt, en dan na enige tijd weer stopt.

We weten in ieder geval dat het niet is omdat er iets "warm"wordt, want het scherm werkt ook vaak niet na starten.
Warm is het sowieso, dus dan zou ie alleen in de winter altijd opstarten.
Maar waarom het nou wel op deze manier werkt? Nog even over nadenken.
Komende zaterdag eventueel herkansing.

Nog iemand een suggestie voor de link naar het uitbouwen dashboardkastje?


04 aug 2018 12:22
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 apr 2007 00:58
Berichten: 15972
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 250052
Kleur: Rouge Profond KKQD
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: RT2 Navigatieprobleem geen beeld op scherm
Je schreef:
Citaat:
Nou zoek ik me suf naar de instructie over het demonteren van het dashboardkastje.
Ik heb eens gelezen dat ie "blijft haken" aan de aircoslang of zoiets.

Een gewoon dashboard kastje heeft aan de linkerkant een uitstroom opening van de airco. Die moet je er af halen voordat je het kastje kunt demonteren.

Maar bij mijn weten heeft het kastje waarin de VDO Navi-computer zit geen "koeling", en zit er daarom geen uitstroom opening in.
Check dat even, en bevestig dat svp. Dan weten we dat ook weer ;)

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


04 aug 2018 12:31
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 18 dec 2009 13:22
Berichten: 70
Auto: C5 Break
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2002
Energielabel: G
Phase: 1
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 257000
Kleur: Gris Fulminator


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: RT2 Navigatieprobleem geen beeld op scherm
Aha, dat is het.

Toen ik deze C5 kocht, was blijkbaar al eerder iemand bezig geweest aan het dashboardkastje, want alle schroeven waren er uit. Ik heb toen gelijk geprobeerd of het kastje er uit kon, maar dat lukte niet.

Daarom ben ik destijds eens gaan zoeken en vond die tip, maar was vergeten wat er ook alweer stond.
Als het goed is gaan we a.s. zaterdag de 11e weer eens kijken en neem ik je tip mee.
Bedankt, JW-C5

...en ja ik check het en laat weten of mijn C5 een uitstroomopening heeft...


04 aug 2018 20:29
Profiel
V.I.P.
V.I.P.
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jun 2008 14:44
Berichten: 2746
Woonplaats: Huisduinen
Auto: C5 Break 2.0i 16v Ligne Prestige
Opties: Pack parking, pack look, navidrive RT3, geflushte automaat
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2005
Energielabel: D
Phase: 2
Organummer: 10529 CJ
Productienummer: 10294
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 318500
Kleur: Gris Aluminium EZRC**


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: RT2 Navigatieprobleem geen beeld op scherm
JW-C5 schreef:
Maar bij mijn weten heeft het kastje waarin de VDO Navi-computer zit geen "koeling", en zit er daarom geen uitstroom opening in.
Check dat even, en bevestig dat svp. Dan weten we dat ook weer ;)

In mijn vorige C5 -Ph1 2.0i 16V Break Difference van 2003- zat een VDO-navigatiesysteem met de navi-computer in het dashboardkastje en het beeldscherm op een houder op het dashboard. In dat dashboardkastje zat een uitstroomopening van de airco. Oorspronkelijk bedoeld om drankjes e.d. daar koel in te houden. Maar hij koelde ook de navi-computer en die viel daardoor niet uit met warm weer. Op die uitstroomopening zat een roostertje dat je open en dicht kon draaien.

_________________
Dyane, 2CV, VW1300, Austin Allegro, 2CV, DSuper5(lpg) GS1220Club(lpg) GS1220Club(lpg) Renault20TS(lpg) CXAthena(lpg) CX20Pallas(lpg) GSASpecial(lpg) XM2.0(lpg) Audi80TDi(lease) BX1,6, CX22TRS(lpg) XM2.0i16VBreak(lpg) CX22Croisette(lpg) Xantia2.0i16V(lpg) CX20Break, C5 2.0iBreakDiff, C5 2.0iBreakLP

Afbeelding

De meeste computerfouten komen voor tussen het toetsenbord en de leuning van de stoel


05 aug 2018 00:10
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 apr 2007 00:58
Berichten: 15972
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 250052
Kleur: Rouge Profond KKQD
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: RT2 Navigatieprobleem geen beeld op scherm
Dus toch wél :idea:

Het gekke is dat ik in de DB kastjes tegenkom zonder die uitstroom opening, maar de koppeling met de uitvoering kan ik tot nu toe niet vinden.
En ik herinner me een verhaal over condensatie, dat zou je kunnen krijgen in de computer als er een koude luchtstroom op staat.

Ik zal morgen nog eens een poging doen...…

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


05 aug 2018 00:48
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 18 dec 2009 13:22
Berichten: 70
Auto: C5 Break
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2002
Energielabel: G
Phase: 1
Versnellingsbak: BVA4
kilometerstand: 257000
Kleur: Gris Fulminator


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: RT2 Navigatieprobleem geen beeld op scherm
Ik heb nog even in het dashboardkastje gekeken.
Er zat een uitstroomopening, maar die is er uitgesloopt, zag ik.
Erachter zat de uitstroomopening.

Snap ik nog steeds niet waarom ik het kastje een tijdje geleden er niet uit kon halen.
Moet overigens, de klep eerst worden gedemonteerd? Of blijft die zitten?


05 aug 2018 11:57
Profiel
Beheerder & KPH distributeur
Beheerder & KPH distributeur
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 26 mei 2006 18:31
Berichten: 34440
Woonplaats: 033
Auto: Citroën & Peugeot


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: RT2 Navigatieprobleem geen beeld op scherm
De klep zit gewoon aan het kastje vast , één geheel ....

Een RT2 heeft een dichte dop in het kastje gezien de navicomputer daar zit ! ( zo zit dat iig af-fabriek ) , zoals JW ook al aangaf.
Waarschijnlijk is die dop zoek geraakt in de loop der jaren.

_________________


Citroën 2CV AZ-A Blue Cyclades 1968 & Citroën Xantia 2.0i 16v AL-4 Vert Vega 1999 & Peugeot 2008 1.2 Allure automaat Gris Platinium 2017




05 aug 2018 12:00
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 48 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende




Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 8 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar: