Citroen C5 club forum
http://www.c5club.nl/c5forum/

Dynamo vervangen
http://www.c5club.nl/c5forum/viewtopic.php?f=6&t=11216
Pagina 2 van 2

Auteur:  luc [ 10 maart 2014 11:55 ]
Berichttitel:  Re: Dynamo vervangen

:smt023 Net even gekeken maar het is toch meer werk dan even er onder kruipen :shock:

Auteur:  Arman [ 08 jun 2018 19:35 ]
Berichttitel:  Re: Dynamo vervangen

Ik moet 130km rijden zonder dynamo, haal je dat op een volle accu? evt. neem ik een 2e of derde accu mee van 110Ah.
C5 break type 1

Auteur:  boes [ 08 jun 2018 20:31 ]
Berichttitel:  Re: Dynamo vervangen

Als je diesel reed wel.
Een benzine zeker niet.

Auteur:  willy4 [ 08 jun 2018 20:46 ]
Berichttitel:  Re: Dynamo vervangen

ik zou er toch eentje meenemen.

Auteur:  Arman [ 08 jun 2018 20:48 ]
Berichttitel:  Re: Dynamo vervangen

Weet iemand het verbruik als de lampen niet branden natuurlijk.

Auteur:  willy4 [ 08 jun 2018 20:55 ]
Berichttitel:  Re: Dynamo vervangen

je kunt het is meten.

Auteur:  cieterman [ 08 jun 2018 22:17 ]
Berichttitel:  Re: Dynamo vervangen

Ik ben ooit met een NSU 1000 met een niet werkende dynamo, naar later bleek, van Leiden naar Hamburg gereden. Op de pont over de Elbe wilde hij niet meer starten. Auto aangeduwd (woog maar ruim 600 kg) en later bij een Bosch servicepunt dynamo en spanningsregelaar opnieuw laten inregelen en de boel deed het weer. Met andere woorden die 130 km daar zou ik wel op durven gokken. Ik zou geen autosnelweg nemen. Succes.

Groeten, Cieterman :citrofiel :citrofiel

Auteur:  Uzet1797 [ 08 jun 2018 22:37 ]
Berichttitel:  Re: Dynamo vervangen

Goedenavond,

ben bang dat je dat niet gaat redden. Mijn Xantia destijds had een kapotte dynamo ongelukkigerwijze toen ik 's-nachts van Schiphol naar huis wilde. Bij Utrecht stopte de auto ermee, uiteraard wel met licht aan gereden. De WW erbij die met een hamer een klap op de dynamo gaf en jawel hij deed het weer. Ee km of 20 verder stopte de dynamo er weer mee en weer 10 km hield de auto er ook mee op. Alhoewel de accu nieuw was ging de spanning kennelijk dermate snel omlaag dat de auto ermee stopte. Ik denk dat je het zonder licht wel een stuk verder komt maar 130 km? Met drie accu's zou je het wel moeten redden maar ik zou voor de zekerheid toch een sleepkabel meenemen.
Met een Lexus is het me ook weleens overkomen. Met een kapotte dynamo kwam ik daar ook niet ver mee. Gelukkig was de service goed en werd ik tot twee maal toe door de dealer opgehaald. Ze konden niet geloven dat de dynamo stuk was en stuurden me, na met accukabels gestart te hebben, weer op pad. Na een paar honderd meter stond ik weer stil. Toen werd er verder gekeken.

Mtvrgr, Uzet1797.

Auteur:  Frans 99 [ 09 jun 2018 07:01 ]
Berichttitel:  Re: Dynamo vervangen

Niet mee gaan rijden!!!!.
Er zit tegenwoordig zoveel elektronica,die stroom blijven vragen en die je niet uit kan zetten.
Wij konden in spanje met een kapotte dynamo 25 km rijden en toe sloeg hij af bij gebrek aan stroom.

Auteur:  Arman [ 11 jun 2018 20:45 ]
Berichttitel:  Re: Dynamo vervangen

Ik ga naar de lokale hoobygarage en zet er een andere in die ik hier uit donor heb kunnen halen.

Heeft de spanner van de mutiriem ook een blokkeerstand in de nietgespannen toestand om de riem er om te kunnen leggen zonder de spanner met de steeksleutel te onspannen?

Er af is nu eenmaal makkelijker dan er op.

Auteur:  willy4 [ 11 jun 2018 20:59 ]
Berichttitel:  Re: Dynamo vervangen

Afbeelding

Pagina 2 van 2 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/