Home • Alles over Citroen C5 • Forum • Sponsors • Orga calculator • Contact 
 


GJO

Forumregels


Enkel posten als je een vraag hebt over een C5 II (PH3) Tourer & sedan vanaf 4-2008 type X7 in de categorie elektronica & navigatie.



Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 93 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Volgende
 TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox: 
Auteur Bericht
C5club Rookie
C5club Rookie

Geregistreerd: 22 jun 2009 18:31
Berichten: 38
Auto: C5 Tourer exclusive aut 2015 Motor DW10FC
Opties: Arkamys SMEG v2
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2016
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: EAT8
Kleur: Guaranja bruin


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
1- Citroen C5 PH3 (X7) van 2015 VIN xxxxxxxxxFL512301, klopt het dat er 8 TPMS ID's kunnen in geprogrammeerd worden?

2- Kan je TPMS ID's bijvoegen van wielen die er op dit ogenblik niet op gemonteerd zijn ?
( ik heb de ID's, en ja ik weet het verschil tussen hex en dec)

3- Mocht het antwoord op 1&2 ja zijn, kan er mij dan iemand op weg helpen in de menu’s van Diagbox?

4- Kan dit met een diagbox van Chinese makelij ? zo ja, vanaf welke software versie? (voor het vermeld VIN nr)

5- of iemand die dit voor mij kan doen (mits vergoeding) BE 9880 ?

Eeuwige dank voor alle hulp.

grts eddy


21 okt 2018 15:54
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 15939
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 250052
Kleur: Rouge Profond KKQD
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Ik sta binnenkort voor dezelfde opgave.
En dus ben ik benieuwd naar de reactie(s) ;)

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


21 okt 2018 17:39
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 19 feb 2016 15:38
Berichten: 87
Auto: C6
Versnellingsbak: BVA6


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Als het systeem gelijk is aan de C6 dan kan dat inderdaad. Je moet echter wel zeker weten dat de sensoren uit de transportstand zijn gehaald anders doen ze het niet. Ik heb dat gedaan, maar het is al even geleden. Het was niet ingewikkeld en wees zich eigenlijk vanzelf. Bij de C6 kunnen er dacht ik 9 ingeprogrammeerd worden. 2 sets plus 1 reservewiel.


21 okt 2018 19:37
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 15939
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 250052
Kleur: Rouge Profond KKQD
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Wat bedoel je met de "transportstand"?

Ik heb 4 sensoren uit wielen die van een C4 afkomstig zijn, het zijn dezelfde VDO 96 568 22980 sensoren die in de C5 en C6 gebruikt worden.
Daarvan kan ik de ID nummers zien, is dat voldoende om ze voor mijn C5 geschikt te maken?

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


21 okt 2018 20:23
Profiel
C5club Bikkel
C5club Bikkel

Geregistreerd: 03 dec 2016 09:54
Berichten: 329
Woonplaats: 030
Auto: Tourer 1.6 THP
Opties: Een decadent elektrisch bedienbare achterklep
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2010
Energielabel: B
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 190000
Kleur: Gris fulminator


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Gaat het om de auto in je profiel?
In 2016 waren bandenspannings controle systeem toch al verplicht bij Nederlandse auto's?
Als er al 4 sensoren aanwezig zijn kun je ze wellicht ook kllonen.


21 okt 2018 21:39
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 19 feb 2016 15:38
Berichten: 87
Auto: C6
Versnellingsbak: BVA6


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Ik dacht dat ik op dit forum al eens beschreven had wat ik ben tegen gekomen bij het installeren van nieuwe sensoren. Als sensoren nieuw zijn dan zijn ze vaak nog niet actief. Dit om de batterijen te sparen. Je moet ze dan met een bepaalde frequentie wakker maken zogezegd. Dan pas kunnen ze gezien worden door het systeem. Mijn sensoren zijn van jaguar/landrover. Waren toen zo'n 60 pond via ebay voor 4 stuks. Die kreeg ik met de dealer tools niet ingelezen. Bij de euromaster was het zo gepiept. Daarna heb ik handmatig de zomerset weer toegevoegd omdat de nieuwe set door euromaster de plekken 1 t/m 4 overschreven had. Na later terugwisselen naar de zomerbanden werden deze gewoon weer herkend


21 okt 2018 21:51
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 15939
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 250052
Kleur: Rouge Profond KKQD
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Zeevijver schreef:
Gaat het om de auto in je profiel?
In 2016 waren bandenspannings controle systeem toch al verplicht bij Nederlandse auto's?
Als er al 4 sensoren aanwezig zijn kun je ze wellicht ook klonen.


Onder mijn voiture zaten 16" Suzuka's met sensoren.
Die wielen heb ik, compleet met banden en sensoren verkocht toen ik tegen een setje 17" TokaToka velgen aanliep die van een C4 afkomstig waren. Daarin zaten dezelfde sensoren, maar omdat ze al iets van 10 jaar oud waren heb ik ze vervangen door gewone ventielen, en in de Lexia de sensoren "gedeactiveerd".
Ik ben nu bezig die sensoren van nieuwe batterijen te voorzien, daarmee zou ik ze weer kunnen gaan gebruiken als ik weer nieuwe banden om die velgen ga leggen. Want op zich zie ik het voordeel wel van de TPMS.

Vandaar ook mijn vraag: hoe lees ik die eerder gebruikte sensoren, waarvan ik uiteraard de ID's kan zien, nu in op mijn auto.

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


21 okt 2018 22:02
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 19 feb 2016 15:38
Berichten: 87
Auto: C6
Versnellingsbak: BVA6


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Nog even gezocht en ik had er inderdaad al eens hier ook verslag van gedaan.
Meeste is op cifo te vinden op deze pagina:
https://www.citroen-forum.nl/forums/vie ... 0/#1990359

iets naar onder zie je 2 schermen van Lexia waar bij je bij de ene kunt zien waar dit te vinden is
(Globale test gedaan en dan doorklikken op de bandenspanning ecu dacht ik).


22 okt 2018 08:32
Profiel
C5club Rookie
C5club Rookie

Geregistreerd: 22 jun 2009 18:31
Berichten: 38
Auto: C5 Tourer exclusive aut 2015 Motor DW10FC
Opties: Arkamys SMEG v2
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2016
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: EAT8
Kleur: Guaranja bruin


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
@FurrieGurrie
Mijn vraagstelling is eigenlijk gebaseerd op uw perfecte uitleg in vermeld artikel. waarvoor dank.

Met volgende verschillen:

Diagbox ipv Lexia (van Chinese makelij welke software versie voor C5 van2015)
C5 X7 ipv C6

grts eddy


22 okt 2018 08:52
Profiel
C5club V.I.P.
C5club V.I.P.
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 26 maart 2010 21:49
Berichten: 6828
Auto: Burton
Opties: Stoelverwarming, mistlampen voor, big bore, 123 ignition
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 1982
Energielabel: A
kilometerstand: 9000
Kleur: Zwart


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
De ID moet in de BSI worden ingegeven dacht ik.
Even zoeken. Is niet moeilijk.

Er is ook een andere methode, via een zender de sensoren activeren en zo inleren. Dit is lastiger en alleen aan te bevelen als het id niet bekend is.

_________________
Auto's: Peugeot 104 1.1, GSA 1.3 pallas, Ford Taunus 1.6L, Opel Kadett 12S LPG, BX 14 LPG 4M, BX 14 LPG 5M, Xantia 1.9 TurboD, Xantia 2.0HDi gechipt, C5 ph2 16HDiF, Volvo V50 D2 gechipt, e-Golf
2e auto: Opel Kadett 12N, Toyota Starlet 1.0, Peugeot 106 1.5D, Saxo 538, Mitsubishi Colt CZ3

Hobby: Burton zie website


22 okt 2018 21:28
Profiel
Moderator
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 apr 2007 23:58
Berichten: 15939
Woonplaats: 030
Auto: C5 Break V6 Exclusive
Opties: leer, JBL , DRL's, RT4 Navi met HDD, glas-schuifdak, 17" LM-velgen, geen dakrails
Brandstof: Benzine
Bouwjaar: 2007
Energielabel: F
Phase: 2
Organummer: 11207
Productienummer: 10087
Versnellingsbak: BVA6
kilometerstand: 250052
Kleur: Rouge Profond KKQD
KPH: Achter


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
furriegurrie schreef:
Nog even gezocht en ik had er inderdaad al eens hier ook verslag van gedaan.
Meeste is op cifo te vinden op deze pagina:


iets naar onder zie je 2 schermen van Lexia waar bij je bij de ene kunt zien waar dit te vinden is
(Globale test gedaan en dan doorklikken op de bandenspanning ecu dacht ik).


Daar naar gekeken hebbend, zie ik op mijn sensoren ID's staan die beginnen met 81E7....

Als ik die in geef, bijvoorbeeld 81E792F5, dan krijg ik via de hex >> decimaal 2179437301.
Dat zijn 10 cijfers, terwijl ik er in jouw scherm telkens maar 9 zie staan.
Ook de omrekening van de andere ID's levert telkens 10 cijfers op.
Klopt dat wel?

Groet,
JW

_________________
Afbeelding

GÉÉN vragen via PB's, daar is het forum voor !!


22 okt 2018 22:46
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 19 feb 2016 15:38
Berichten: 87
Auto: C6
Versnellingsbak: BVA6


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Ja dat klopt wel. Ik heb daar mee zitten klooien omdat ik bij handmatig invoeren van de nieuwe set ook 10 cijfers verwachtte en er maar 9 had. Er zijn 10 posities en de originele hebben 10 cijfers.
Bij invoeren van de nieuwe door Euromaster zijn ze met 9 posities keurig ingeleerd.
Achteraf denk ik dat je ook gewoon slechts 9 cijfers in kan vullen of er wellicht een 0 voor moet zetten oid. Ze werken in ieder geval alle 8.


23 okt 2018 05:57
Profiel
C5club Rookie
C5club Rookie

Geregistreerd: 22 jun 2009 18:31
Berichten: 38
Auto: C5 Tourer exclusive aut 2015 Motor DW10FC
Opties: Arkamys SMEG v2
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2016
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: EAT8
Kleur: Guaranja bruin


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
@BJG
Hallo,
Met de methode om via een zender de sensoren activeren en zo inleren, veronderstel ik dat de ID's die er dat moment inzitten, overschreven worden.
Vraag is dus hoe kan je met deze methode er 8 in krijgen?

Grts eddy


23 okt 2018 07:37
Profiel
C5club Fan
C5club Fan

Geregistreerd: 19 feb 2016 15:38
Berichten: 87
Auto: C6
Versnellingsbak: BVA6


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
Denk dat bjg iets anders bedoelt. Je kunt de sensoren in de aanmeldstand zetten door een bepaald signaal te sturen. De sensor zendt dan zijn ID uit en er ontstaat een korte dialoog tussen sensor en de tool die je gebruikt om te kunnen zien of de boel werkt en compatibel is. Je overschrijft dan geen ID oid.


23 okt 2018 08:21
Profiel
C5club Rookie
C5club Rookie

Geregistreerd: 22 jun 2009 18:31
Berichten: 38
Auto: C5 Tourer exclusive aut 2015 Motor DW10FC
Opties: Arkamys SMEG v2
Brandstof: Diesel
Bouwjaar: 2016
Phase: 3 ( C5 II X7 )
Versnellingsbak: EAT8
Kleur: Guaranja bruin


Naar boven
Antwoord met een citaat
Bericht Re: TPMS ID's handmatig in ECU bijvoegen met diagbox:
hallo,

Voor zover ik het snap, de methode bij Citroen, maakt gebruik van een via bluetooth inlees apparaat dat met de Diagbox is gekoppeld, zodat je sensor 1 per 1 kan inleren. dit bedoelt BJG denk ik.

Deze methode is bij Diagbox ondergebracht bij "levering klant" geloof ik. De klant kan aldus nog beslissen welke velgen hij wil, buiten de productie.

"Correct me of I'm wrong"

Grts eddy


23 okt 2018 08:42
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 93 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Volgende




Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar: