Citroen C5 club forum
http://www.c5club.nl/c5forum/

Kachel bestuurderskant blaast alleen warme lucht
http://www.c5club.nl/c5forum/viewtopic.php?f=4&t=19767
Pagina 1 van 1

Auteur:  Willem2 [ 11 feb 2018 19:43 ]
Berichttitel:  Kachel bestuurderskant blaast alleen warme lucht

Het probleem van een linker kachelmotor die alleen warme lucht blaast heb ik geprobeerd aan te pakken. Ik ging ervanuit dat de linkermotor de bestuurderskant bediend. Boven het gaspedaal de beschermkao weggehaald en met wat wurmen de mengmotor gedemonteerd. Echter bij het bedienen van de knoppen op de middenconsole blijkt dit motortje de beluchting van voeten, voorruit of de roostertjes op de middenconsole te regelen.. Na goed kijken blijkt er nog eenzelfde mengmotortje aan de bestuurderskant te zitten. Iets mee naar achteren. Bij je knie. Ik kwam nu ook een bericht op het forum tegen met een word document en met een tekeningetje. Daar wordt met een rode pijl een motortje aan de rechterkant van de middenconsole aangewezen.

Ik wil nu niet weer het verkeerde motortje demonteren. Klopt het dat de mengmotor voor de bediening van de luchtroosters aan de bestuurderskant aan de rechterkant van de middenconsole zit?

Auteur:  Willem2 [ 11 feb 2018 23:08 ]
Berichttitel:  Waar zit de mengmotor voor de warme lucht links?

Zit het mengmotortje links of rechts van de middenconsole?

Auteur:  GW-tje [ 12 feb 2018 11:34 ]
Berichttitel:  Re: Kachel bestuurderskant blaast alleen warme lucht

Bijlage:
kachelhuis.jpg


Er zitten 3 mengmotorreductoren gemonteerd, POS.2. Diegene die jij moet hebben zit aan de bestuurderszijde het verst naar voren. (= dus het dichtste bij de stoel). Jij hebt de achterste te pakken gehad.

Auteur:  Willem2 [ 12 feb 2018 23:04 ]
Berichttitel:  Re: Kachel bestuurderskant blaast alleen warme lucht

Bedankt voor de reactie. Deze tekening kwam ik ook tegen onder het kopje FAQ ‘kachel mengmotor links vervangen’. Hierin wordt verwezen naar een word document waar stapsgewijs wordt beschreven hoe de reparatie uit te voeren. Hier wordt echter met een rode pijl het motortje aan de rechter/ passagierskant aangewezen. In de begeleidende tekst wordt beschreven hoe het motortje met een dopje en een flexibele ratel/schroevendraaier te benaderen via de middenconsole. Dus radio verwijderen en daar naarbinnen. Het lijkt mij echter idd toch vreemd dat het motortje voor de bediening van links aan de rechterkant zit..Maar als de instructie onder het kopje FAQ staat zou je ervan uit gaan dat dit klopt.

Auteur:  willy4 [ 13 feb 2018 08:43 ]
Berichttitel:  Re: Kachel bestuurderskant blaast alleen warme lucht

helpt dit?
Afbeelding

Auteur:  Willem2 [ 13 feb 2018 13:25 ]
Berichttitel:  Re: Kachel bestuurderskant blaast alleen warme lucht

Bedankt, dan heb ik het nu dubbel gecheckt. Ik dacht er zelf aan om de beschermkap onder de middenconsole die doorloopt naar de pook/automaat in mijn geval los te halen. Als ik de draadjes uit het forum bestudeer, dan wordt er aangeraden om met een flexibel rateltje en dopje 6 via de plek waar de radio zit naar binnen te gaan. Het bedieningspaneel onder de radio kan ook los volgens mij. Om niet zelf het wiel uit te vinden vraag ik mij af wat de handigste weg is.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/